Så startar du ditt eget måleriföretag

Om du har lång erfarenhet inom måleribranschen och har en entreprenörsanda kan det vara en bra idé att starta ditt eget måleriföretag eller anlita målarenstockholm.nu. Nästan var tredje svensk drömmer om att starta sitt eget företag men de vet inte hur de ska gå tillväga och därför låter de det bara vara en dröm. Därför får du i den här artikeln mer information om hur du gör för att starta ditt eget måleriföretag.

Gör en affärsplan
Till att börja med ska du ta fram en affärsplan. I den ska det finnas beskrivet vad som är din affärsidé, vilka mål du har med ditt företag, vilka som är din målgrupp, vad du vill uppnå med företaget, vilka tjänster du erbjuder och vilka företagets konkurrenter kommer att vara. Affärsplanen är viktig när du ska marknadsföra företaget. Men också för att det är behjälpligt när du exempelvis ska skaffa investerare och locka kunder till företaget. På internet finns det bra mallar och guider för hur du tar fram en riktigt bra affärsplan.

Välj bolagsform
Så snart som d

u har tagit fram en affärsplan du är nöjd med behöver du kolla närmare på vilken bolagsform ditt företag ska ha. Du kan välja mellan enskild firma och aktiebolag. Vanligtvis börjar man med att ha en enskild firma eftersom ett aktiebolag kräver ett startkapital. En enskild firma kan vara särskilt bra under de första åren då firmans ekonomi kan vara sviktande och du vill hålla isär företagets ekonomi från din privata. Men när företaget går med vinst och du kanske till och med har flera anställda kan det vara bättre att ha ett aktiebolag. Vill du lära dig mer om de olika bolagstyperna finns det mycket bra information på internet.

Försäkringar och skatter
Innan du startar ett företag behöver du ha en riktigt bra företagsförsäkring. Idag finns det flera olika försäkringar att välja bland och de kan omfatta olika saker. För att du ska hitta en försäkring som är mest prisvärd för dig och ditt företag behöver du höra av dig till ditt försäkringsbolag och fråga dem om råd för att hitta en passande försäkring för ditt företag. Sedan är det viktigt att du har koll på moms, skatt och sociala avgifter. På Skatteverkets hemsida får du bra information om det.

Bokföring
Om du har ett företag är du skyldig att bokföra företagets inkomster och utgifter. Är du kunnig inom ekonomi och företagsamhet kan du klara av det själv. Men de flesta behöver ta in extern hjälp i form av en revisor som kan sköta bokföringen på ett korrekt sätt.